Két újabb pályázati beruházás


<<< Vissza

2015-05-19

A Miniszterelnökség minden, ebben a ciklusban lejáró uniós pályázati keretet fel akar használni, ezért felgyorsultak az események. Bükkösd két pályázata is befutott, mindkettő 100 %-os támogatottságú, tehát semmi önrészre nincs szükség a megvalósításához. Mindkettő összetett, több szakmát is érintő pályázat, teljesítési határidejük október vége. A szoros határidő miatt rendkívül feszített tempójú minden, de ezek a pályázatok annyira kedvezőek, hogy muszáj megvalósítani őket, mondja Budai Zsolt.

Az egyik pályázaton elnyert 94 milliós összegből (ez igen nagy pénz!) a következő energetikai beruházások valósulnak meg:

1. Polgármesteri hivatal: nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, födémszigetelés, gépészeti szabályozás és 5 KW-os napenergia-elemek fölszerelése.

2. Kultúrház: a pályázatból kimaradt munkák elvégzése (azért maradtak ki, mert arra már nem volt elég a pályázati keret!) 4 nyílászáró cseréje, külső hőszige-telés, gépészeti fejlesztés, 3 KW napelem telepítése.

3. Konyha: külső szigetelés, födémszigetelés, teljes fűtéskorszerűsítés, 10 KW napelem telepítése – azért ennyi, mert jelentős az áramhasználat.

4. Óvoda: 10 KW napelem telepítése – mivel a geotermikus fűtéshez jelentős az áramfelhasználás.
Nagyon fontosnak tartom a napelemek telepítését, - mondja a polgármester, - nem mindegy, mennyi fát vágunk ki és tüzelünk el, Óvni kell a természetet!

A másik pályázattal 34 millió forintot nyert a település, melyből 100 %-os támogatással megvalósítható az egészségház teljes felújítása. Ennek keretében külső és tetőszigetelést kap az épület, minden nyílászáró ki lesz cserélve, teljes gépészeti felújításra kerül sor, emellett a feladatok ellátását szolgáló új, modern eszközpark telepítése is megvalósul.