Új gépkocsi segíti a Polgárőrség munkáját


<<< Vissza

2014-06-16

Ezúttal a Polgárőrség tudott az MVM pályázatából 4.4 millió forintért új Volkswagen Golf gépkocsit vásárolni. Mivel civil szervezet vagyunk, önrészt se kellett felmutatni, a teljes összeget a minisztérium állta, - mondja Hajdú József, a Polgárőr Egyesület elnöke. 38-40 fő az a létszám, amely állandóan hívható ügyeletbe. Néhányan elmentek, de újak is jelentkeztek, köztük 4 nő.

Arra a kérdésre, szükség volt-e intézkedésre, Hajdú József azt válaszolja, egy ízben a Hársfa utcában randalírozókhoz ki kellett hívni a rendőrséget, de egyébként nem történt lopás, betörés. Ez nem is baj, hiszen a Polgárőrség pontosan az ilyen bűncselekmények megelőzésére alakult meg, így elmondhatja, eredményesen dolgoznak. Minden éjjel járőröznek, természetesen kiszámíthatatlan időpon-tokban. A visszajelzésekből tudni lehet, hogy ez jelentős mértében növeli a lakosság biztonságérzését is.

Korábban már megírtuk, de sosem fölösleges az információ: Kesztyűs Zsoltot éjjel-nappal lehet hívni, ha szükséges, a 20/ 539-2433-as telefonszámon.