Bükkösd-Hähnlein Baráti Egyesület

Az egyesülési jogról kiadott törvény alapján a Baranya Megyei Bíróság 2008. szeptember 17.-én végzésével nyilvántartásba vette a bükkösdi székhelyű Bükkösd-Hähnlein Magyar-Német Baráti Egyesületet. Az egyesület létrehozása Horváth Zsolt szervező munkájának köszönhető.
Társadalmi szervezetté vált egy baráti társaság, amelynek tagjai évekig tartó együttműködéssel tették le az alapjait annak, hogy jogilag egyesületnek minősüljön, és komolyabb támogatások elnyerésére legyen esélye. A két település közötti kapcsolat 1985 évben a labdarúgócsapat kiutazásával az akkori NSZK-ban, Hähnleinben kezdődött el.
Azóta folyamatosan minden évben találkozót tart a részben alapító tagokból, részben a később csatlakozókból álló baráti társaság. A hosszú ideje pünkösdkor sorra kerülő találkozókon 50-60 fő közötti létszámra szervezi az aktuális a vendéglátó falu a négy napos közös programokat.
Az évek során rengeteg fotó és videófilm rögzítette a színes, változatos helyszíneket, sok emlék elraktározódott emberekben. Sokan látogatják meg a közös találkozón kívüli időpontban is vendéglátó házigazdájukat, de a villányi vörösbor fesztiválon is lehet már évek óta találkozni hȁhnleini és bükkösdi borkedvelőkből álló társasággal.
Az eltelt több mint 20 évben gyerekek felcseperedtek, ország név, társadalmi címke lecserélődtek.
Ami 1985 óta megmaradt: pünkösdkor Bükkösd-Hähnlein magyar-német találkozó van , amit jövőre magyar földön a Bükkösd – Hähnlein Magyar-Német Baráti Egyesület fog megszervezni.

MFP logo PANTONE

Bükkösd Község és vonzáskörzetének helyi identitás és kohézió erősítése

top projekt

Időjárás Bükkösd körzetében

giweather joomla module

Helyi újság letöltése

hirlap banner

Partnereink

nymtit

RHK logo